Hondentrimsalon Snuffel - Voor elke hond!
Parasieten
 
Vlooien
De meest voorkomende parasiet bij de honden en katten zijn de vlooien
Dat zijn kleine donkerbruine vleugel loze insecten,hun ontlasting ziet eruit als kleine bruine korreltjes.
de gevolgen zijn bloedarmoede en erg veel jeuk.
 
 Wat kan je hiertegen doen?
je kan ze wassen met vlooien shampoo en druppels frondline exil of advantage in hun nek doen.
 
 
 
 
 
 
Teken
Teken zijn kleine spinachtige diertjes.
Volwassen teken klimmen in struikgewassen en hakhout indien er een warmbloedig dier hieronder loopt laten de teken los ze hechten zich met hun poten vast aan de vacht en bijten zich vervolgends met hun kop vast in de huid.Zodra de teek zich heeft vol gezogen met bloed laat hij zich los.oorzaak is huid irritatie en de ziekte van lyme.hier tegen moet je ze inenten.je kan ze verwijderen met een tekentang draaien tegen de klok in.Dit kan ook gebeuren bij mensen.
 
Spoelworm.
spoelworm eieren worden door een hond of kat die ouder is dan 8 weken opgenomen in de darmen en uit deze eieren komen larven en die kruipen via de lever en de longen door het lichaam.
De larven die in de melkklieren terecht zijn gekomen besmetten zo de zogende pupjes.
 
Mijt
Oormijt zijn kleine diertjes die je alleen met de microscoop kan zien.Mijt veroorzaakt jeuk in de oor, ze leven in de gehoorgang,het oorsmeer word wat schilferig droog                  en bruin het lijkt net koffiepoeder.
 
Lintworm
Lintwormen zijn lange platte wormen met een duidelijke gevormde kop met haken en zuignappen.Deze laten aan het uiteinde van de lintworm voortdurend los en komen in de ontlasting terecht.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint