Hondentrimsalon Snuffel - Voor elke hond!

 
De behandeling
 
Tijdens mijn behandelingen was en fohn ik de honden om ze vervolgens in het gewenste model te trimmen
 
Knippen
 
Met knippen kort je de vacht in met behulp van een rechte schaar.  Dit gebeurt bij honden met      een krulvacht zoals bij poedels en bedlington terries
 Effileren
 
Met effileren kort je ook de vacht in en dun je de vacht uit met behulp van de effileerschaar. Je knipt met de haargroei richting mee om het haar zo natuurlijk mogelijk in te korten of vlakker te maken.
 
Strippen
 
Cairn terriers en border terriers en glen of imaal daar kan je een stripvachtje op aanbrengen.
Dan pluk je de bovenste laagje eraf en er blijft dan nog een nieuw laagje onder zitten zodat je ze dan niet in de onderwol plukt.
 
Plukken
 
Teckels, jack russels, Airedale terriers die worden geplukt. Je plukt de los zittende dekharen eruit. Dit gebeurt 2 keer in het jaar. Als je een pluk hond gaat scheren veranderd de vachtstructuur. De vacht wordt zacht en licht.
 
 
 
 
 
 
 
Ontwollen
 
Samojeed, leonbergers, newfoundlanders, herders labradors, honden met een vacht als stokhaar worden ontwold. De vacht bestaat uit 2 lagen. De dekharen blijven zitten en de onderwol kam je eruit. Je kamt de dode haren eruit, dit gebeurd twee keer in het jaar.
 
 
 
 
 
 
Kammen
 
Met kammen spoor je de klitten op. Je kan de parasieten ontdekken en verwijderd het onderwol.
 
 
Vilt
 
Als er niets aan de klitten gedaan wordt zal de vacht steeds verder klitten tot op de huid, zo komt er geen zuurstof meer bij de huid en kunnen er huid irritaties ontstaan en de hond kan wondjes en ontstekingen krijgen.
                     
 
 
 
 
                                                            
 
t
                   
 
 
 
 
                                               
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint